Šo recepti izmantoju, kad man nav pietiekami daudz laika un negribas ilgi stāvēt pie plīts. Patērēju cepšanai tikai 7 minūtes uz sagatavošanu un uz glazūru 5 minūtes
Gaļa tiek vienkārši cepta cepeškrāsnī. Skaistums! Krūtiņa izrādās ļoti maiga un sulīga, jo vārās savā sulā. Glazūra piešķir gaļai saldskābo garšu, no kuras nav iespējams atrauties. Apēdam visu vienā piegājienā, ja ir liela grupa! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Sagatavošanā nav nekā sarežģīta:
Paņemiet krūtiņas gabalu, vēlams ar ribām, un noņemiet lieko plēvi. Jūs varat atstāt ādu vai noņemt to, kā vēlaties. Es to atstāju, jo tas bija plāns, un es to labi notīrīju iepriekš. Mēs veicam griezumus apmēram 1 cm dziļumā, kā parādīts fotoattēlā. Tā gaļa labāk uzsūks garšvielas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
Tagad sajauciet garšvielas: sāli, melnos un sarkanos maltos piparus, rupjo papriku un kaltētus ķiplokus. Labi samaisiet un berzējiet gaļu no visām pusēm. Tālāk gaļu starp ribām dāsni piebāž ar ķiploku. Ja krustnagliņas ir lielas, pārgrieziet tās uz pusēm.
Mūsu ģimenei ļoti patīk pikanti ēdieni, tāpēc čilli piparu sagriežu plānos riņķīšos un lieku uz gaļas. Ja jums tas nepatīk, izlaidiet šo darbību. Novietojiet gaļu uz folijas un cieši aptiniet to. Labāk to darīt divās, trīs kārtās, lai sula neizplūst. Liek cepeškrāsnī cept uz 2 stundām (pamatojoties uz 1 stundu cepšanu uz 1 kg gaļas).
Pa to laiku gatavosim glazūru*, lai gaļa būtu vēl garšīgāka: Saldskābo ābolu (es izmantoju šķirni Golden) nomizo, izgriež serdi un sarīvē uz smalkās rīves. Pārliek katliņā. Tad pievieno sojas mērci, tomātu pastu, citronu sulu, cukuru, piparu maisījumu, papriku, kaltētu ķiploku un kanēli. Novietojiet katliņu uz uguns un, maisot, karsējiet to uz lēnas uguns piecas minūtes.
Pēc 2 stundām gaļu izņem un uzkarsē cepeškrāsni līdz 230 °C. Pārgriežam foliju, liekam gaļu uz restēm un no visām pusēm apziežam ar sagatavoto mērci (glazūru). Liek cepeškrāsnī un ieslēdz konvekcijas režīmu. Atstāj uz 15 minūtēm.
Lasi vēl: Paskatoties uz tartes cenu veikalā sapratu, ka daudz izdevīgāk to pagatavot mājās
Aromāts virtuvē ir tāds, ka to nevar aprakstīt vārdos! Nogriežam gabaliņu un skatāmies, cik gaļa ir sulīga un maiga. Maigākā gaļa ar saldskābo garšu, ķiploku un tomātu aromātu… Neticami garšīgi! Noteikti izmēģiniet to pagatavot!
Nepieciešamie produkti:
– gaļa (krūtiņa) – 2 kg
– sāls – 1,5 tējk.
– melnie pipari – 1 tējk.
– paprika – 1,5-2 tējk.
– sarkanie pipari – ½ tējk.
– žāvēti ķiploki – 1,5 tējk.
– ķiploki – 1 galva
– asie pipari (pākstis) – 1 gab. (pēc izvēles)
glazūra:
– zaļais ābols – 1 gab.
– tomātu pasta – 3 ēd.k.
– sojas mērce – 6 ēd.k.
– citronu sula – 3-4 ēdamk.
– cukurs – 1 kaudzē ēd.k
– kanēlis – ⅓ tējk.
– žāvēti ķiploki – 1 tējk.
– paprika – 1 tējk.
Ir daudz glazūru variantu: ķiršu, medus, medus-sinepes uc. Vari izdomāt savu variantu un padalīties ar to komentāros! Parādīju to, ko lietoju jau vairākus gadus, un mums ļoti patīk. Tomātu pastas vietā var izmantot kečupu. Šādā gadījumā mērci vajag ilgāk turēt uz plīts, lai iztvaikotu viss ūdens. Ja jums nav konvekcijas režīma, neuztraucieties. Vienkārši cep gaļu glazūrā 5-7 minūtes ilgāk. Izrādīsies garšīgi!